ویژه برنامه عصری با شعر و خاطرات انقلاب

ساخت وبلاگ

بیست و یکمین نشست کانون ادبی « ادبستان»  کتابخانه عمومی شمس لنگرودی ویژه گرامی داشت دهه فجر در ساعت 15 : 4 بعد از ظهر روز یکشنبه 15 / 11 / 1396 با حضور شاعران، نویسندگان و جمعی از علاقه مندان به ادب و هنر در سالن اجتماعات کتابخانه برگزار شد. 

در آغاز عباس رسولی املشی مسئول و مجری کانون ادبی با خوانش یک مثنوی کوتاه در موضوع وطن از زنده یاد مهدی اخوان ثالث شاعر برجسته و نام آشنای معاصر و خوشامدگویی به حضار، به چگونگی تشکیل کانون ادبی ادبستان و اهداف تأسیس آن پرداخت. وی آنگاه از خانم فاطمه اسماعیل پور رییس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان لنگرود دعوت کرد تا گزارشی از فعالیت ها و عملکرد این کتابخانه را ارائه نماید. 

خانم اسماعیل پور پس از خیرمقدم و خوشامدگویی به حاضران به بیان فعالیت های کتابخانه شمس لنگرودی پرداخت. وی گفت : در این کتابخانه حدود بیست  هزار کتاب موجود است و از گروه سنی کودک تا کهنسال و بالای نود سال عضو آن هستند.  ایشان افزود: در سال 96 موفق به راه اندازی ایستگاه مطالعه در تامین اجتماعی لنگرود شدیم و در سال 97 شاهد افتتاح مجتمع فرهنگی و کتابخانه شهر شلمان خواهیم بود. خانم اسماعیل پور اضافه کرد: هدف ما فقط ارائه خدمات در حوزه امانت کتاب و نشریه نیست بلکه در حوزه های دیگر فرهنگی چون : دیداری و شنیداری، کافی نت، پژوهش و ... ورود پیدا کرده ایم. وی مهمترین فعالیت های این کتابخانه را درنصب نرم افزار نمایه نشریات، برگزاری هشتمین جشنواره کتاب خوانی رضوی و برگزاری نشست ماهانه با اهالی ادب، فرهنگ، هنر، علم و ... دانست. 

در ادامه مجری برنامه ها از آقای فرامرز محمدی پور شاعر و روزنامه نگار گیلانی دعوت کرد تا مبحث ادبی خود را با عنوان« درنگی بر شعر انقلاب اسلامی » مطرح نماید. ایشان اشاره کرد : جریان های شعری از دوره مشروطیت و بعدها با عنوان ادبیات جنبش سیاهکل و نهضت جنگل زمینه ای شد تا شعر انقلاب بتواند به رشد و بالندگی ادبی برسد و شاعرانی چون احمد شاملو، نیما ، اخوان، جعفر کوش آبادی و خسرو گلسرخی نقش روشن و مهمی در این زمینه داشتند. 

وی گفت: درنگی بر برجستگی های ساختاری و معنایی شعر، دو نکته اساسی در بررسی شعر انقلاب به حساب می آیند. شاعرانی چون قیصر امین پور، سیمین بهبهانی، احمد عزیزی، دکتر سید حسن حسینی و ... نیز در شعر انقلاب اثر گذار بوده اند. وی افزود: در یک نگاه کلی باید پذیرفت که شعر انقلاب به عنوان یک جریان ادبی در ساختار ادبیات ما نقش مهمی را ایفا می کند.

محمدی پور در خاتمه شواهد مثالی از نمونه شعرهای قبل و بعد از انقلاب را ارائه داد و گفت : ما با اشعاری از لحاظ ساختاری و معنایی رو به رو هستیم که شعر انقلاب را به توانایی رسانده است.

آنگاه آقای احمد نجفی شاعر لنگرودی در بخش معرفی کتاب های مفید ادبی، نگاهی به اثر ماندگار تماشاگه راز ( عرفان حافظ ) تألیف استاد مرتضی مطهری داشت و ویژگی های این کتاب ارزشمند را برای حاضران برشمرد.

در بخش « با اهالی ادبستان » آقای علی علینقی نژاد سراینده مجموعه شعر فانوس نگاه ، شرح حال و فعالیت های ادبی خود را برای حاضران برشمرد و با خوانش دو شعر، سخنانش را به پایان رساند. 

در ادامه برنامه ها غزلی کوتاه از سروده های آقای رضا طاهرنیا دریاسری شاعر لنگرودی بین حضار توزیع شد و پس از قرائت آن توسط شاعر، از سوی اعضای کانون در قلمروهای زبانی، ادبی و فکری مورد نقد و بررسی قرار گرفت. 

آنگاه مینو شکوهمند از لنگرود، ستار لطیفی از رانکوه، آسیه نعمتی از رحیم آباد، سیدحبیب اسماعیلی از لاهیجان، فاطمه زلفی از لاهیجان، اسماعیل نجمی از لنگرود، جعفر صالحی از رودسر، محمدرضا حسین زاده بازرگانی از رودسر، مهناز محمودی از رودسر، فرشته محمودی از رودسر، شهین پورمعصومی از لنگرود، مهدی بهی فر از رودسر، علی فرخی مهر از رانکوه، علیرضا یوسفی گسکری از رودسر، اسماعیل پورحسین از کلاچای تازه ترین آثار خود را قرائت کردند. 

جلسه کانون ادبی« ادبستان» لنگرود در ساعت 15 : 7 بعدازظهر با صلوات حاضران پایان یافت و قرار بر این شد که جلسه بیست و دوم کانون در روز یکشنبه 13 اسفند ماه در همین مکان برگزار گردد.

وبلاگ کتابخانه عمومی شمس گیلانی لنگرود...
ما را در سایت وبلاگ کتابخانه عمومی شمس گیلانی لنگرود دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : langrodliba بازدید : 299 تاريخ : پنجشنبه 3 اسفند 1396 ساعت: 14:29