بیستمین نشست کانون ادبی « ادبستان»

ساخت وبلاگ

 

بیستمین نشست کانون ادبی « ادبستان» کتابخانه عمومی شمس لنگرودی در ساعت 15 : 4 بعد از ظهر روز یکشنبه 17 /10 / 1396 با حضور شاعران، نویسندگان و جمعی از علاقه مندان به ادب و هنر در سالن اجتماعات کتابخانه برگزار شد.

در آغاز عباس رسولی املشی مسئول و مجری کانون ادبی با خوانش غزلی از محمدعلی بهمنی شاعر برجسته و نام آشنای معاصر و خوشامدگویی به حضار، از آقای جعفر صالحی شاعر پیشکسوت رودسری دعوت کرد تا مبحث ادبی خود را با عنوان « فروغ ستارة بی غروب ( نگاهی به زندگی و شعر فروغ فرخزاد )» ارائه نماید. 

ایشان در آغاز به فراز و نشیب های زندگی فروغ پرداخت و اشاره کرد: فروغ در نوجوانی چندان رغبتی به حضور در کلاس انشا نداشت، چرا که به دلیل متن های خوبش، متهم به سرقت متن انشا  می شد. در ادامه فروغ به نقاشی علاقه نشان داد و مدتی در این عرصه سیر کرد. فروغ از سیزده سالگی سرودن شعر را شروع نمود. در آغاز به غزل سرایی روی آورد و در ادامه به سرودن شعر در قالب های چهارپاره و اشعار نو پرداخت.

آقای صالحی افزود: فروغ اوّلین بانوی شاعری است که در شعرش، عشق زنانه و احساساتش را در این باره بروز داد. وی در بیست وسه سالگی وارد هنر سینما شد و در تمامی عرصه های سینمایی فعالیت نمود و حتّی از فستیوال فیلم اوبرهاوزن کانادا جایزه گرفت. فروغ در ادامه به تئاتر نیز روی آورد و در چند نمایش به بازیگری پرداخت.

ایشان در ادامه گفت: فروغ به چند زبان جهان از جمله فرانسوی، انگلیسی و ... تسلّط داشت و چند اثر برجستة جهانی را به فارسی ترجمه کرد. سازمان یونسکو نیز فیلم کوتاهی در بارة فروغ ساخت . حتّی اشعارش به چند زبان خارجی ترجمه گردید و بدین وسیله فروغ، شاعری جهانی شد. سرانجام این شاعر برجستة معاصر در سی و دو سالگی در سانحة تصادف جان خود را از دست داد.

آقای صالحی در بخش بعدی سخنانش به ویژگی های شعر فروغ اشاره داشت و به نقل از رضا براهنی افزود: اشعار فروغ، انفجار عقده های فروخوردة زن ایرانی است.

وی گفت: عشق ، زیبایی و مرگ سه رأس مثلث شعر فروغ است. فروغ در سال های پایانی شعر و شاعری خود، به سادگی و بی پیرایگی در عین هارمونی بودن شعر توجّه داشت.

فروغ در مجموعه شعر « اسیر » خواهش های زنانه اش را مطرح می کند؛ در « دیوار» یک نوع دل سردی در این نوع افکار را بروز می دهد و در « عصیان» به فکر جامعه و محیط خود می افتد و در برابر افکار گذشتة خود عصیان می کند. وی مرگ همراه با عشق را ترسیم می نماید و در « تولدی دیگر» مرگ را می پذیرد و به تولّدی دیگر می رسد و جاودانه می شود.

در بخش « با اهالی ادبستان » خانم مینو شکوهمند نویسنده نام آشنای لنگرودی، شرح حال و فعالیت های علمی و ادبی خود را برای حاضران برشمرد و با تشویق حاضران، سخنانش را به پایان رساند.

در ادامه برنامه ها شش شعر سپید کوتاه از سروده های آقای سیداحمد سیدصالحی شاعر لنگرودی و مدیر انتشارات پرنیان دیلمان بین حضار توزیع شد و پس از خوانش آن توسط شاعر، از سوی اعضای کانون در قلمروهای زبانی، ادبی و فکری مورد نقد و بررسی قرارگرفت.  

آنگاه علی علینقی نژاد از لنگرود، رامین همتی از سیاهکل، شهروز مرادمند جلالی از لنگرود، محمد بابایی همتی از لنگرود، فاطمه زلفی از لاهیجان، رضا طاهرنیا دریاسری از لنگرود، ستار لطیفی از رانکوه، سیدحبیب اسماعیلی از لاهیجان، احمد نجفی از لنگرود، مهدیه چرم چیان از لنگرود، مهناز محمودی از رودسر، فرشته محمودی از رودسر و شهین پورمعصومی از لنگرود تازه ترین آثار خود را قرائت کردند. 

جلسه نوزدهم کانون ادبی« ادبستان» لنگرود در ساعت 30 : 6 بعدازظهر با صلوات حاضران پایان یافت و قرار بر این شد که جلسه بیست و یکم کانون در روز یکشنبه 15 بهمن ماه در همین مکان برگزار گردد.

وبلاگ کتابخانه عمومی شمس گیلانی لنگرود...
ما را در سایت وبلاگ کتابخانه عمومی شمس گیلانی لنگرود دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : langrodliba بازدید : 183 تاريخ : جمعه 29 دی 1396 ساعت: 15:46